Najbolji mladi voditelj projekta je polaznica Instituta za menadžement Ana Kožul

Najbolji mladi voditelj projekta je polaznica Instituta za menadžement Ana Kožul

U organizaciji Hrvatske udruge za upravljanje projektima i Young Crew Croatia organiziran je natječaj za Najboljeg mladog voditelja projekta.
Polaznica Instituta za menadžment (program Projektni menadžer) kolegica Ana Kožul dobitnica je nagrade za najboljeg mladog voditelja projekta. Ovim putem koristimo priliku da joj čestitamo na osvojenoj nagradi.

CV VODITELJA PROJEKTA

Ana Kožul, rođena 1990. u Vukovaru, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij Komparativne književnosti i Muzeologije i upravljanja baštinom. Od 2015. godine radi u nakladničkoj kući Fraktura kao producent Festivala svjetske književnosti i voditelj projekata.

 O PROJEKTU

Projekt Festival svjetske književnosti nastao je kao odgovor na problem trenutačnog stanja knjige i kulture čitanja u Hrvatskoj. Svrha projekta bila je popularizirati knjigu i potaknuti čitanje ne samo u Zagrebu i Splitu nego i u cijeloj Hrvatskoj, omogućiti susret s autorima uživo, oživjeti tradiciju književnih razgovora, potaknuti književno i drugo s književnošću povezano umjetničko stvaralaštvo te ojačati kritičko promišljanje književnosti, umjetnosti i kulture u cjelini.Festival je zamišljen kao platforma koja će okupiti i staviti u dijalog najbolje pisce svjetske i domaće književne scene, te tako predstaviti nove i vrijedne naslove i postati mjesto neposrednog susreta čitatelja i autora.Festival svjetske književnosti održan je od 2. do 8. rujna 2018. u Zagrebu i Splitu u organizaciji nakladničke kuće Fraktura.U sedam dana  održano je 57 programa, a sudjelovaloje 110 autora, novinara, književnih kritičara, umjetnika, glazbenika i urednika iz 16 zemalja svijeta.