fbpx

Aljoša Šestanović

Predavač i stručnjak za financije i računovodstvo

O predavaču

Rođen je 30.09.1971. godine u Splitu. Diplomirao je 1996. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Titulu magistra znanosti stekao je 2002. godine, a doktorirao 2012. godine u grani financija. Imatelj je CFA certifikata, koji se prema Financial Times-u i Bloomberg Businessweek-u smatra zlatnim standardom za financijske praktičare. Član je CFA Institute iz SAD-a. Ima preko 15 godina radnog iskustva na području financija u različitim savjetničkim i financijskim institucijama. Ima položen ispit za ovlaštenog investicijskog savjetnika i ovlaštenog brokera. Sudski je vještak za financije i računovodstvo. Aktivno je sudjelovao i u radnim tijelima HANFE kao jedan od predstavnika investicijskih društava u radnim tijelima prilikom implementacije novog Zakona o tržištu kapitala usklađenog s EU MiFID direktivom.

Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Autor je nekoliko zapaženih radova iz područja financija. Aktivno drži radionice i seminare iz područja financija, redovno objavljuje radove u priznatim publikacijama te je vanjski suradnik jedne od big four računovodstveno-revizorske kuće.

Redaktor je hrvatskog prijevoda knjige Osnove financijskog menadžmenta (autori Van Horne & Wachowicz, izdanje 2014.), udžbenički standard za kolegij Poslovne financije na brojnim visokim učilištima.

Programi

Predavač predaje na sljedećim programima

Financijski analitičar

U tržišnim uvjetima poslovanja značaj financijske analize poslovanja društva sve je veći.

Opširnije

Voditelj kontrolinga

Poduzeće mora imati dobro ustrojenu funkciju kontrolinga te sposobne i educirane stručnjake – kontrolere.

Opširnije