fbpx

Kristijan Ležaić

Načelnik odjela u MPPI

O predavaču

Rođen je 24.04.1983. u Zaboku. 2006. godine diplomirao je na Fakultetu za turistički menadžment u Opatiji, Sveučilište u Rijeci. Od 2007. zaposlen u državnoj upravi, prvo u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, zatim u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Kao stipendist tadašnjeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija završio je trojezični (engleski, njemački, francuski) Master u području europskih studija i međunarodnih odnosa na Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales u Nici/Berlinu/Rimu godine 2009/2010.

Od samog početka rada u državnoj upravi, radio na različitim vrstama projekata (service, supply, grants) financiranim iz CARDS, PHARE i IPA Programa. Posljednje tri godine specijalizirao se za područje prekogranične i transnacionalne suradnje kroz razne funkcije u okviru II komponente programa IPA. Važno iskustvo stekao je u provedbi grant shema te opširnog procesa pripreme, provedbe, monitoringa i evaluacije projekata financiranih kroz IPA program.

Kao povremeni predavač također sudjeluje u ciklusu Ministarstva vanjskih i europskih poslova „ABECEDA EU“, držeći predavanja za seminar „Regionalna politika EU“. Uz praktično iskustvo rada na EU projektima, dodatno se usavršavao kroz specijalizirane programe EU tematike u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Programi

Predavač predaje na sljedećim programima