fbpx

Josip Kereta

Prokurist - Foris Savjetovanje

O predavaču

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer „Računovodstvo i poslovne financije“. Na istom fakultetu postaje magistar znanosti 2002. na smjeru „Financije poduzeća“. Tema magistarskog rada „Upravljanje rizicima u hrvatskim poduzećima realnog sektora“. Na zajedničkom doktorskom studiju Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta Libertas postaje doktor znanosti 2020.g. Tema doktorske disertacije „Sustav ranog upozorenja na strateške rizike u hrvatskim poduzećima koja posluju na međunarodnim tržištima“.

Ima dugogodišnje poslovno iskustvo u uslužno-marketinškoj djelatnosti, te u financijskoj industriji (osiguranje). U osiguranju je bio na različitim menadžerskim pozicijama i u različitim područjima: prodaja i marketing, financije i ulaganja, upravljanje rizicima, član uprave osiguravajućih društava.
Radi na Veleučilištima „BALTAZAR ZAPREŠIĆ“, VERN, te Sveučilištu LIBERTAS kao predavač na kolegijima „Porezni sustav i primjena“, „Porezni sustav EU“, „Kontroling“, „Financijski menadžment“, „Budžetiranje kapitala“, „Upravljanje rastom vrijednosti poduzeća“.

Ima certifikate za Voditelja izrade i provedbe projekta financiranih iz EU fondova, Posrednika u osiguranju, Zastupnika u osiguranju, Ovlaštenog revizora. Sudjelovao na više domaćih i
međunarodnih konferencija i stručnih skupova, bilo kao izlagač ili moderator okruglih stolova (Dani osiguranja, Tržište novca), kao i na znanstvenim konferencijama (M-Sphere konferencija o multidisciplinarnosti u gospodarstvu i znanosti, Konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL, Simpozij o kvaliteti). Objavljuje radove u raznim stručnim i znanstvenim časopisima na teme financija, upravljanja rizicima, kontrolinga, osiguranja.

Programi

Predavač predaje na sljedećim programima

Porezni specijalist

Steknite znanja za učinkovito upravljanje poduzećem i rješavanje problema vezanih uz oporezivanje, PDV, porez na dobit te porez na dohodak.

Opširnije