fbpx

Na Institutu za menadžment, Međunarodni dan obrazovanja obilježavamo tijekom cijele godine!

Na Institutu za menadžment, Međunarodni dan obrazovanja obilježavamo tijekom cijele godine!

Da je edukacija važna u životu svakog pojedinca, govori i činjenica da je 2018. godine generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela odluku kojom se svake godine 24. siječnja obilježava Međunarodni dan obrazovanja.

„Obrazovanje igra ključnu ulogu u izgradnji održivog i otpornog društva i doprinosi postizanju svih ostalih Ciljeva održivog razvoja; povećava produktivnost pojedinaca i jača potencijal za ekonomski rast, razvija vještine potrebne za dostojanstven rad, razvija profesionalne vještine potrebne za održivi razvoj, uključujući u područjima vodoprivrede i sanitacije, zelene energije i očuvanja prirodnih resusa; pomaže iskorijeniti siromaštvo i glad, doprinosi poboljšanju zdravlja, promiče rodnu ravnopravnost i može doprinijeti smanjenju nejednakosti, promociji mira, vladavine prava i poštivanja ljudskih prava“

Znanje je intelektualno vlasništvo svakog pojedinca koje mu nitko ne može oduzeti. Ulaganjem u znanje gradimo sebe, jačamo vlastite kompetencije, postajemo konkurentniji na tržištu rada, ali i sigurniji u sami sebe. Učilište za poslovno upravljanje kao ustanova za obrazovanje odraslih ne pruža edukacije samo svojim polaznicima već nudi mogućnost edukacije i svojim zaposlenicima.

Učenje je najveće blago svakog čovjeka i to je ono što veže sve nas u timu Instituta za menadžment.

2021. godine započeli smo provedbu Erasmus projekta pod nazivom “Kvalitetom nastavnog procesa do zadovoljnih polaznika”. Tijekom 2021. i 2022. godine, naši su zaposlenici posjetili ukupno 4 edukacije tijekom kojih su osnaživali svoje vještine koje su prenijeli na svoje kolege, a sve u svrhu povećanja zadovoljstva naših polaznika. U nastavku možete pročitati kako je bilo našoj ravnateljici na edukaciji u Portugalu.

Prva edukacija održala se u Sesimbri i trajala je od 5.7.2021. do 10.7.2021. Tema edukacije bila je Stimulating creativity and innovation in the classroom/innovative teacher-motivated student: collaborative problem solving. Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika iz deset europskih zemalja. Tijekom edukacije, polaznici su naučili koje sve virtualne programe mogu koristiti kako bi nastavu učinili što zanimljivijom te povećali interakciju među polaznicima i predavačima. Na kraju edukacije, svaki tim izradio je vlastiti kviz na temelju novih alata kroz koje su prošli tijekom edukacije te su ga predstavili kolegama iz grupe.

Kraj druženja okrunili su zajedničkim Eurosongom gdje su članovi pojedine države otpjevali poznatu pjesmu svoga naroda i tako dodatno uljepšali posljednje druženje na edukaciji.

Povratkom u Zagreb, ravnateljica je nesebično podijelila svoje iskustvo s ostalim kolegama i predavačima na Institutu za menadžment. Na taj način proširila se diseminacija samog projekta, a stečeno znanje preneseno je na sve one koji direktno surađuju s našim polaznicima.

Na Institutu za menadžment kontinuiramo radimo na poboljšanju kvalitete nastave i razvoju našeg predavačkog kadra. Posebno je bilo važno poslušati ovu edukacije kako bismo uveli novitete u nastavi i obrazovanju te upoznali nove alate kojima možemo educirati naše predavače kako bismo povećali kvalitetu nastave za polaznike. Također, tijekom edukacije, polaznici su međusobno razmijenili mnogo praktičnih iskustava koje će primijeniti u budućem radu.

Odluči se napraviti nešto za sebe i priključi nam se u proljetnim grupama, u tijeku su upisi u sljedeće programe:

Čekamo te! 😊