fbpx

Odlična večer na vinskoj školi – kako su se predavači našli u ulozi polaznika?

Odlična večer na vinskoj školi – kako su se predavači našli u ulozi polaznika?

Institut za menadžment mjesto je za sve koji žele steći nova znanja, a budući da uvijek možemo naučiti nešto novo te razvijati svoje vještine, ovaj smo put organizirali edukativnu radionicu za naše predavače. Posjetili smo Pupitres – vinsku školu Jelene Šimić Valentić gdje smo se upoznali s vrhunskim hrvatskim vinima i njihovim pričama. Naši predavači našli su se u ulozi polaznika, te iako su uz sebe imali čašu finog vina, mogli su se prisjetiti kako je to biti „polaznik“ te što je svakom polazniku važno kod njegovog predavača.

Imali su priliku probati hrvatska vina iz 4 hrvatske regije.

Sve prisutne najviše je oduševio miris i okus prošeka iz južne Dalmacije, a i škrlet će svima ostati dugo u sjećanju.
Ono što je većinu nas iznenadilo bila je činjenica da sorta graševina izvorno potječe iz Italije. No, iako je izvorno talijanska sorta, najbolje uspijeva u Hrvatskoj, a divan miris zelene jabuke
u graševini Iločkih podruma oduševio je sve naše predavače. Svima dobro poznata malvazija uz stručne upute Jelene o kušanju vina ostavila je potpuno novi dojam na nas.

Uz vino, predavači su imali priliku kušati hrvatske sireve i drniški pršut koji su bili pomno izabrani za sorte vina poslužene na radionici. Na kraju radionice, naši predavači su dobili priliku potkrijepiti svoje znanje kvizom te vidjet što su to naučili i koja su im vina najviše zaigrala nepce.

Nagrada za pobjednike kviza bili su slatki, ručno rađeni keksi Miscotti mlade poduzetnice Mirte, koji se odlično sljubljuju uz razne sorte vina te dodatno oplemenjuju njihov okus. Keksi, vina koja smo probali te radionica na kojoj smo bili, proizvod su ili usluga hrvatskih poduzetnika koji svojim radom grade priču o uspjehu te njeguju hrvatsku baštinu. Budući da na našem Učilištu provodimo mnogo programa iz područja ekonomije, poduzetništva i marketinga, voljeli bismo istaknuti kako smo i mi sudjelovanjem na vinskoj školi potaknuli male poduzetnike u njihovom radu te ćemo svakako njihove priče dijeliti i dalje.
I za kraj, naučili smo da nas vino, kao i znanje, može samo oplemeniti pa jedva čekamo nova druženja i nova znanja.