fbpx

Tomislav Pokas: Na Institutu za menadžment najbolji je pristup predavača!

Tomislav Pokas: Na Institutu za menadžment najbolji je pristup predavača!

Magistar inženjer agronomije Tomislav Pokas na proljeće 2022. uspješno je završio program internetski marketing i brendiranje. Brižan suprug i otac dvojice sinova, rekreativni rukometaš i trkač, član Kulturno umjetničkog društva „Stjepan Šajnović“ Osekovo,  nije imao iskustva u ovom području a na dodjeli diploma proglašen je najboljim polaznikom generacije. 

Tomislav je ranije na Institutu za menadžment usavršio znanja na programu Voditelj prodaje nakon čega je odlučio upisati program Internetski marketing i brendiranje. Što se Tomislavu posebno svidjelo na programu internetski marketing i brendiranje te kako je stečenim znanjima unaprijedio poslovanje, pročitajte u nastavku intervjua.

Obzirom da ste po zanimanju magistar inženjer fitomedicine, kako su se poslovi internet marketinga i prodaje uklopili u Vaš rad?

Po zanimanju sam Sales representative koji radi direktno u savjetovanju poljoprivrednika koji se bave ratarstvom. Poljoprivreda kao posao je u tijeku digitalne revolucije i sve više poljoprivrednika savjete i načine proizvodnje traži online. Baš iz tih razloga (a ima ih još mnogo više) odlučio sam dio svog radnog dana prenijeti na popularne društvene platforme poput Facebooka (sve više starijih korisnika) i Instagrama (puno mladih korisnika) te pokazivati proizvode koje zastupam na terenu u njihovom pravom stanju. Takav način komunikacije sa poljoprivrednicima potiče i njih same da objave i stvaraju UGC mojoj kompaniji te budu moja produžena ruka u prodaji, jer u mojoj branši, bitno je iskustvo drugih. Iskustva drugih korisnika dostupna jednim ili dva klika stvaraju prednost pred prevelikom konkurencijom.

Na Institutu za menadžment završili ste program Voditelj prodaje te se nakon toga odlučili specijalizirati u području internet marketinga i prodaje. Što Vam se je najviše svidjelo i zašto ste se odlučili upisati baš na Institut za menadžment?

Kod oba pohađana programa najbolji je pristup predavača! Svakako treba istaknuti gosp. Jasmina Ibrahimovića koji svoje bogato znanje prenosi sa neopisivo jakim žarom! Slušati Jasmina i njegov pristup psihologiji prodaje te psihologiji općenito, može Vas potaknuti na zaista velike promjene, kako poslovno tako i privatno! Također, gđa. Tanja Roca na programu internet marketinga u Vama može probuditi kreativca koji čuči u vama, a da niste ni znali.

Iskustva predavača, prava iskustva iz branši, su ono što me privuklo Institutu za menadžment i ako ću tražiti još dodatnih edukacija, vraćam se baš njima!

Na dodjeli diploma proglašeni ste najboljim polaznikom generacije. Kako su Vam znanja koja ste stekli na programu pomogli u poslovnoj karijeri?

Iako potpuno nov u svijetu internet marketinga i jedan od rijetkih u klasi bez osnovnog znanja, nisam htio dopustiti da izađem iz programa da nisam naučio ništa. Ovaj program bio je moj odabir kako bih bolje shvatio funkcioniranje i moć oglašavanja na Internetu. Trenutno radim na malom privatnom projektu sa sestrinom tvrtkom za ukrašavanje te uskoro planiram pokrenuti mali posao u tom svijetu. Bila mi je čast, ali i izrazito čudno biti proglašen polaznikom generacije (smatram da je bilo i boljih od mene). Ipak, ovo priznanje mi je dalo dodatan vjetar u leđa koji mi je trebao da bih poboljšao i pojačao svoju vidljivost i aktivnost u stvaranju novih, još boljih objava u svojoj branši!

Koju poruku biste poručiti budućim polaznicima Instituta za menadžment?

Upornost je vrlina! Ne dozvolite da Vas drugi uvjere da nije.