fbpx

Institut za menadžment ponosni je sponzor Debatnog kluba EFZG

Institut za menadžment ponosni je sponzor Debatnog kluba EFZG

I ove godine Institut za menadžment ponosni je sponzor Debatnog kluba EFZG koji jednom godišnje organiziraju projekt govornička škola, ovoga puta u posebnom izdanju usmjerenom na digitalnu komunikaciju.

Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu neprofitna je i apolitična udruga gdje volonterskim djelovanjem organiziranja seminara i konferencija unaprjeđuju studentski standard upotpunjujući znanje studenata u vidu stjecanja neformalnog znanja iz područja govorništva i javnog nastupa.

Institut za menadžment drugu godinu za redom sponzorirao je ovaj hvale vrijedan projekt Govorničke škola. Kao najbolji promotori cjeloživotnog obrazovanja svjesni smo važnosti pripreme studenata za kvalitetniju poslovnu i svakodnevnu komunikaciju, samostalno i uvjerljivo prezentiranje, oslobađanje straha od javnog nastupa te razumijevanje i kritičko procjenjivanje informacija.

Ravnateljica škole Tajana Pernar sudjelovala je u panel raspravi zajedno s: Mario Aunedi Medek, Direktor marketinške agencije Val Media i predsjednik Hrvatska udruga za odnose s javnošću – HUOJ, Siniša Kovačević, urednik Hrvatska katoličke mreže i predavač na nekoliko visokih učilišta.

Sudionici panela diskutirali su koliko se poslovanje promijenilo u PR industriji, komunikaciji i obrazovanju nakon pandemije, koje su poteškoće online poslovanja, a koje prednosti. Sudionici panela su se složili da je u vrijeme pandemije najbolje ulagati u znanje, te da je znanje ulog za budućnost. Kompanije koje su se brzo snašle, i usvojile nova pravila igre su opstale i danas imaju posla. Mnoge tvrtke u PR i marketing industriji, te edukaciji su nestale s tržišta jer nisu imale dovoljno znanja i nisu se uspjele prilagoditi promjenama koje je pandemija donijela.

Studente je posebno zanimalo koja su to znanja i vještine potrebni poslodavcima, što poslodavci traže kad zapošljavaju? Koje programe najčešće upisuju na Institut za menadžment? Ravnateljica je naglasila da osim stručnog znanja koje je potrebno za određen tip posla, izuzetno je važno da su budući zaposlenici spremni učiti, prilagođavati se promjenama, biti proaktivni i poduztni. Naglasila je da je izuzetno važan pozitivan stav, odgovornost prema radnom mjestu, kolegama i organizaciji za koju rade.

Nakon održanih prezentacija sudionika, stručni žiri je odabrao najboljeg govornika  koji je osvojio glavnu nagradu, edukaciju na Institutu za menadžment.

Najboljeg govornika stipendirali smo s edukacijom iz područja digitalnog marketinga i prodaje u trajanju 40 sati u kojoj će od stručnjaka iz prakse imati priliku naučiti specifičnosti oglašavanja na društvenim mrežama, pisati tekstove za web te naučiti kako upravljati odnosima s kupcima.

Biti edukacijski partner i podrška u ovom značajnom projektu za studente predstavlja nam iznimno zadovoljstvo.