fbpx

Jelena Kraljević: izađite među ljude, aktivno ih slušajte i promatrajte, sigurno ćete doći do neke odlične ideje

Jelena Kraljević: izađite među ljude, aktivno ih slušajte i promatrajte, sigurno ćete doći do neke odlične ideje

Jelena Kraljević, u lipnju 2022. godine, uspješno je završila program osposobljavanja Internetski marketing na kojem je kroz teoriju, te paralelno kroz rad (praksu) na vlastitom projektu, svladala izazove i stekla nova znanja. Zašto se odlučila upisati baš ovaj program, kakva su joj iskustva i što poručuje budućim polaznicima saznajte u nastavku intervjua.

Jelena, za početak, kratko nam se predstavite. Što ste po zanimanju, gdje trenutno radite i koji su Vaši hobiji?

Najteži zadatak mi je uvijek bilo da sebe predstavim, ali pokušat ću za sve vas koji čitate jer vjerujem, ako ste sada na ovoj web stranici, da planirate preokret u svom život. Moj put od kada sam se doselila u Zagreb je bio stvarno šarolik, trnovit, ali u isto vrijeme jako zabavan. Početkom fakulteta sam počela raditi u ugostiteljstvu, nikada se nisam zamišljala da bi to mogla raditi, ali mi se svidjela sva ta stresna, ali u isto vrijeme zabavna atmosfera. Tek sam tada shvatila rečenicu jednog svog profesora da najprije izađemo među ljude, aktivno ih slušamo i promatramo i sigurno ćemo doći do neke odlične ideje. Provela sam veći dio godina baš u tom području od konobarenja, suvoditelja do voditelja jednog obiteljskog cateringa. Početkom svima nam poznate “korona krize “ bivši šef me je zamolio da se angažiram oko internet marketinga da bi mogli doći do naših kupaca.

Tu je počela moja priča vezana uz internet marketing, sasvim slučajno, ali u pravom trenutku. Ostatak priče ćete sigurno saznati u nastavku pa neću duljiti… 😊

Uz posao u odjelu marketinga u A1, odlučili ste pokrenuti i vlastiti posao. JKT design agencija je za promidžbu koju trenutno vodite. Kako je nastala ideja za pokretanjem vlastitog posla?

Svoju vlastitu firmu sam pokrenula prije malo više od godinu dana, temeljno se trebala baviti nečim sasvim drugim od onog što sada radim, ali stvari su se doslovno promijenile preko noći te mi je trebala stvarno jako brza prilagodba. Nisam ni u jednom trenutku odustala od ideje da radim ono što volim i za što mislim da je stvarno moj put, koliko god je to u tom periodu bilo najjednostavnije i najlogičnije odustati od svega. Tada sam odlučila zaposliti se u korporaciji u kojoj i danas radim kako bih malo rasteretila svoje poslovanje te dala sebi vremena da se dodatno educiram u vezi marketinga kojim se planiram baviti, steći dodatnog iskustva kao i samopouzdanja, naravno uz to osjetiti kako funkcionira jedan veliki sistem. Dosta sam naučila kroz rad u korporaciji i izvukla stvarno najbolje što sam mogla i što planiram primijeniti u svom poslovanju. Sada moja mala agencija lagano staje na vlastite noge te joj se planiram posvetiti u potpunosti.

Iako više od godinu dana vodite agenciju za promidžbu, odlučili ste upisati program osposobljavanja internet marketinga i prodaje. Je li Institut za menadžment ispunio Vaša očekivanja?

Prošlu godinu sam se dosta posvetila dodatnim edukacijama na području marketinga te sam tako došla i do IZM-a. Na samoj edukaciji mi je dosta pomoglo predavanje o izradi web stranica jer u tom području stvarno nisam imala nekog iskustva. Nakon toga sam odmah počela dublje istraživati te sam počela i sa svojom prvom pilot stranicom. Stranica još nije za javnost, ali nadam se da će kroz par dana biti spremna. 😊

Preporučujem svima ovu edukaciju, dosta se toga može naučiti koliko god da mislite da sve znate. Upisala sam ga na prvu samo da dobijem neki službeni certifikat u Hrvatskoj, ali mi je donio puno više nego sam očekivala.

Što Vam se posebno svidjelo na programu osposobljavanja internet marketinga i prodaje?

Ono što bih izdvojila s edukacije posebno su poznanstva ,tj sigurna sam jedna čvrsta prijateljstva. Također, očekujem buduće suradnje, a pohvalila bih stvarno veliku stručnost predavača.

Imate li namjeru širiti poslovanje JKT designa? Kako izgleda jedan radni dan u odjelu internetskog marketinga? Što klijenti od Vas očekuju?

JKT design je stvoren s idejom da to postane moj primarni posao, da mogu pomoći svakom malom poduzetniku koji kreće u nove izazove. Internet marketing je stvarno izazovno i dinamično zanimanje, klijenti očekuju u većini slučajeva nemoguće, ali bitno je postaviti realne ciljeve te tako pristupati svakom zadatku ozbiljno.

Obzirom da ste uspješno uskladili privatne obaveze, dva posla kojima se bavite i bili ste redovni na nastavi, što biste poručili budućim polaznicima Instituta za menadžment?

Kada čitam ovo pitanje, pitam se i sama kako sam sve to izdržala…ali jedino što svima mogu preporučiti je da ne odustajete. Teško je i stvarno naporno, ali kada imate cilj pred sobom sve se može izdržati. Ovim putem bih htjela zahvaliti svima koji su mi bili podrška, posebno jednoj osobi zbog koje sam danas tu gdje jesam. Okružite se dobrim prijateljima i nema niti jedne prepreke koju ne možete savladati. 😊