fbpx

Intervju s polaznicom – Dijana Zver, voditeljica ljudskih potencijala

Intervju s polaznicom – Dijana Zver, voditeljica ljudskih potencijala

Dijana Zver magistra je psihologije i aktivna je članica pri Hrvatskom psihološkom društvu. Njezina karijera usmjerena je u područje ljudskih potencijala i trenutačno je zaposlena u odjelu ljudskih potencijala u INA-i.

Želja za napretkom i potraga za cjelovitim programom obrazovanja s predavačima koji su stručnjaci iz prakse dovela ju je do Instituta za menadžment. Nakon što je poslušala besplatnu radionicu, Dijana se odlučila na upis u program Voditelj ljudskih potencijala.

Što je se dojmilo, koje je vještine stekla i s kojim se izazovima susreće pročitajte u tekstu niže.

 

  • Za početak Vas molimo da se kratko predstavite.

Moje ime je Dijana Zver, magistra sam psihologije i trenutačno zaposlena u ljudskim potencijalima INA-e, na poziciji Stručnjaka za ljudske potencijale pri čemu se najvećim dijelom bavim regrutacijom i selekcijom te programima privlačenja talenata. Edukaciju za Voditeljicu ljudskih potencijala završila sam 2018. godine na Institutu za menadžment.  Posljednjih nekoliko godina radim u području ljudskih potencijala pri čemu sam imala priliku raditi u javnom i privatnom sektoru, u različitim industrijama.

Pored osnovnog posla, aktivna sam članica čelništva Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju pri Hrvatskom psihološkom društvu, dok sam u sklopu Hrvatske psihološke komore trenutačno mentorica kolegici koja provodi staž u jednoj IT tvrtki.

  • Zašto ste odlučili upisati program za Voditeljicu ljudskih potencijala?

Nakon usmjeravanja u područje ljudskih potencijala i nekoliko godina rada, osjećala sam da mi nedostaje sustavnog znanja o određenim procesima u ljudskim potencijalima stoga sam se odlučila za daljnje usavršavanje.  Tražila sam sveobuhvatni program koji će me provesti kroz sve važne procese u upravljanju ljudskim potencijalima, a jedan od glavnih uvjeta bio je i da su predavači ljudi iz prakse.

  • Zašto ste odabrali Institut za menadžment za svog partnera u edukaciji?

Prije upisa napravila sam analizu ponuda sličnih edukacija i edukacijskih ustanova na hrvatskom tržištu te je IZM bio među favoritima zbog omjera sadržaja predavanja i cijene. Ono što bih nadodala jest da je u konačnici presudila besplatna ogledna radionica IZM-a na kojoj sam sudjelovala godinu dana prije upisa programa, a na kojoj je predstavljena ova edukacija. Već sam tada dobila dojam da program sadržava sve ključne elemente koji su potrebni za uspješno obavljanje ovog posla.

  • Što Vas se na programu najviše dojmilo?

Smatram da je najveća prednost što su predavači stručnjaci iz prakse i to iz različitih područja ljudskih potencijala i različitih industrija. Njihovo iskustvo, nesebično dijeljenje poslovnih materijala, iznošenje poslovnih uspjeha, ali i pogrešnih odluka, pomoglo mi je u razrješavanju vlastitih poslovnih nedoumica.

Edukacija potiče suradnju među polaznicima, slušanje različitih iskustava omogućuje upoznavanje tržišta rada i otvaranje prema novim poslovnim prilikama; možda se među polaznicima i predavačima krije Vaš budući poslodavac, kolega ili poslovni partner, kao što je i sa mnom bio slučaj.

Nakon odslušanog programa odlučila sam da je vrijeme da potražim novi posao te mi se nakon nekog vremena aktivne potražnje pružila prilika za rad u INA-i, a moja nadređena upravo je jedna od predavačica koja me imala prilike upoznati i tijekom edukacije.

Nije na odmet napomenuti i da su termini bili prilagođeni zaposlenim ljudima što mi je puno značilo.

  • Koriste li Vam znanja i vještine koje ste stekli na programu usavršavanja u poslu koji radite?

Da, koriste. Osim samog teorijskog znanja i vještina stečenih na predavanju, istaknula bih korisnost slušanja načina razmišljanja predavača te njihov pristup poslovnim situacijama.

  • Što biste poručili budućim polaznicima?

Drage kolegice i kolege, poručila bih vam da iskoristite vrijeme pohađanja edukacije za usvajanje novih znanja, upijanja iskustva predavača te umrežavanje s drugim polaznicima. Ne ustručavajte se postavljati pitanja i tražiti savjet za aktualne situacije na poslu – predavači su vrlo otvoreni i spremni na pomoć, dostupni su kao mentori prilikom pisanja završnog rada.

Program mi je pomogao da nadopunim znanja koja su mi nedostajala, postanem sigurnija u postojeća znanja te upoznam divne kolege s kojima sam i danas u redovitom kontaktu, a sve to isto želim i vama!