fbpx

Iskustva polaznika – Keti Kresina

Iskustva polaznika – Keti Kresina

Keti Kresina ima 30 godina i majka je dvoje prekrasne djece. Završila je srednju Ekonomsku školu u Puli te je stekla iskustvo radeći u ugostiteljstvu i osiguranju. 

Kako bi proširila svoje znanje i vještine, odlučila se za dodatno usavršavanje i završila je program osposobljavanja za Knjigovođu na Institutu za menadžment.

U nastavku saznajte više o Keti i otkrijte što joj se najviše svidjelo na programu.

Na Institutu za menadžment ste uspješno završili program Knjigovođa. Ispričajte nam Vaše iskustvo sa programa, što Vas je potaknulo na upis?

Program mi je bio odličan i zanimljiv. Jako je dinamičan. Na upis me potaknulo da ojačam svoje znanje o knjigovodstvu i da mi bude jedan plus u pronalasku posla, i jednog dana da se nađe kao lijepa slika diplome na zidu mog ureda.

Po zanimanju ste ekonomist. Koje su, po vama, ključne vještine koje svaki ekonomist treba posjedovati, a koje ste dodatno razvili kroz program Knjigovođa te će Vam koristiti u budućoj karijeri?

Smatram da svaki ekonomist treba biti komunikativan te posjedovati barem osnovna znanja iz područja knjigovodstva nakon završetka srednje škole. Međutim, isto tako vjerujem da je važno održavati ta znanja ako se nastavi raditi u tom području nakon škole, jer se inače može izgubiti i osnovno znanje.

Kroz program sam utvrdila svoje prijašnje znanje o knjigovodstvu, koje sam mislila da sam potpuno zaboravila jer nisam odmah započela karijeru u toj struci. Također sam i naučila dosta novih stvari koje smatram nužnima u današnjem poslovnom svijetu knjigovodstva. Primjerice to što postoje programi koji u današnjici jako olakšavaju posao, te da su neke stvari koje sam smatrala teškima zapravo jednostavne. Ipak, naglašavam da je potrebna praksa i kontinuirano učenje kroz rad jer se zakoni konstantno mijenjaju te ih je potrebno pratiti.

Koje konkretno teme ili dijelovi programa su vam bili najkorisniji ili najzanimljiviji? U kojem računovodstvenom sustavu ste radili tijekom programa?

Svi dijelovi programa su bili korisni i zanimljivi, zato jer smatram da je sve potrebno za rad u toj branši. Posebno bih istaknula da su mi obračun plaća i JOPPD bili najzanimljivije, iako sam uvijek smatrala da je to najzahtjevniji dio posla. Koristili smo se programom MINIMAX, koji je jako zanimljiv i lako ga je koristiti.

Kako ste usklađivali sudjelovanje u programu s ostalim obavezama i kako ste organizirali vrijeme za učenje?

Kada smo dobili raspored predavanja, organizirala sam se tako da te dane budem sama kako bih mogla pratiti predavanja. Ako se i dogodilo da nisam mogla biti prisutna na predavanju, pogledala bih snimku predavanja koju nam je Institut ustupio.

Program Knjigovođa se provodi u potpunosti online. Kako biste ocijenili online format programa? Je li Vam bilo moguće prisustvovati svim predavanjima ili ste dio njih pratili putem snimaka koje Vam je Institut ustupio?

Moj dojam o online predavanju je pozitivan, zaista nemam nikakvih zamjerki. Ako i je došlo do nekih poteškoća, profesorica bi iste riješila odmah. Trudila sam se biti prisutna na svakom predavanju jer mi je na taj način bilo lakše pratiti izlaganja profesorice. Profesorica je zaista uvijek pokazivala puno razumijevanja i odmah bi sve pojasnila i odgovorila na sva pitanja polaznika.

Institut za menadžment već godinama uspješno surađuje s brojnim stručnjacima, a predavači posjeduju bogato iskustvo u području koje predaju. Kako biste ocijenili podršku i komunikaciju s predavačima i osobljem Instituta za menadžment tijekom trajanja programa?

Samo pozitivno mogu reći za cijeli Institut i za predavače. Bilo koja pitanja/informacije da su mi bile potrebne, uvijek sam u kratkom roku dobila zadovoljavajuće odgovore putem e-maila.

Što se tiče predavačice Silvije Maletić, imam samo riječi pohvale. Prenijela je znanje meni i svim drugim kolegama tokom programa. Trudila se na najbolji način objasniti svako predavanje, kako bi ga što lakše shvatili, posebno imajući na umu kolege koji su se prvi put susreli s pojmom “knjigovođa”. Isto je bila tu za sva naša pitanja, a ono što me se najviše dojmilo kod profesorice je to što je nastojala prenositi znanje i praksom, a ne samo teorijom.  Jer teoriju lako nauči svatko, a ustvari je praksa ono šta nam treba i kroz što se najbolje nauči, kako u drugim poslovima, tako i u knjigovodstvu. Stoga mislim i da onaj tko se nikad nije susreo sa knjigovodstvom, da je uz gosp. Silviju uspio dosta toga naučiti. Također nas je i izvrsno pripremala za ispite.

Kako planirate nastaviti razvijati svoje vještine u području knjigovodstva nakon završetka programa?

U planu mi je jednog dana otvoriti vlastiti knjigovodstveni ured. Trenutno se fokusiram samo na poslove u toj branši kako bih stekla iskustva i znanja potrebna za samostalni rad.

Koja je Vaša poruka i savjet budućim polaznicima programa Knjigovođa na Institutu za menadžment?

Nemojte se dvoumiti ni sekunde! Institut je odličan, kao i program. Netko se možda preplaši čim čuje riječ ˝knjigovođa, knjigovodstvo˝, ali zapravo to nije tako strašno. Pogotovo ako imaš uvijek spreman tim za sva pitanja, i predavača koji je spreman za pomoć tijekom i van predavanja. Stoga, dragi svi budući polaznici programa knjigovođa, samo naprijed zato jer ˝Čovjek uči dok je živ˝. Sretno svima!