fbpx

Ministar Josip Aladrović svečano uručio ugovor ravnateljici Instituta za menadžment

Ministar Josip Aladrović svečano uručio ugovor ravnateljici Instituta za menadžment

Ministar  rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i zamjenik ravnateljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan svečano su uručili 15 ugovora u ukupnoj vrijednosti gotovo 16 milijuna kuna za projekte kojima je cilj ojačati kapacitete postojećih i novih društvenih poduzeća i poduzetnika.

“Potencijal mladih inovativnih poduzetnika kao i napredovanje postojećih društvenih poduzetnika važan su doprinos zapošljavanju. Stoga se u narednom razdoblju očekuje značajnije financiranje društvenog poduzetništva koje potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj u društvu”   naglasio je ministar Aladrović. Zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan, istaknuo je kako je društveno poduzetništvo jedan od formalnih modela povezivanja solidarnosti i poduzetništva koji može biti vidljiv svaki dan, a ne samo u krizama. Upravo zato smo s našim partnerima osmislili projekt PODUZETNI LIMAČI ukupne vrijednosti 1.061.348,29 kn u kojem ćemo razviti program za djecu predškolske dobi i nižih razreda kroz koji ćemo poticati poduzetnost, kreativnost, proaktivnost, odlučnost, samopouzdanje, ustrajnost i naučiti ih da traže nove mogućnosti, kritički razmišljaju i vjeruju u sebe. Za djecu slabijeg imovinskog statusa u ruralnim i manje razvijenim krajevima osigurat ćemo besplatnu edukaciju.

S neopisivim optimizmom i veseljem krećemo u realizaciju projekata.

„Zeleno svjetlo za naše ideje vjetar je u leđa pozitivnim promjenama koje će projekti donijeti, a to je zapošljavanje ranjivih i ugroženih skupina u društvu i unapređenje društvenog poduzetništva u RH. Ulaganje u ljudski kapital i edukaciju ključno je za svako uspješno poduzeće“, istaknula je  naša ravnateljica Tajana Pernar koja se obratila u ime dobitnika ugovora.