fbpx

Predstavljamo vam Dinu Balić, polaznicu programa Voditelj/ica ljudskih resursa, a od nedavno i organizatoricu i predavačicu na konferenciji Pozitivan dan

Predstavljamo vam Dinu Balić, polaznicu programa Voditelj/ica ljudskih resursa, a od nedavno i organizatoricu i predavačicu na konferenciji Pozitivan dan

Dina Balić je business i lifecoach, NLP praktičarka, trenerica za osobni razvoj te konzultantica i facilitatorica za provedbu organizacijskih promjena i razvoj. Usmjerena je na razvoj ljudskih potencijala kroz coaching i kreativne tehnike (Pointsof You, Metoda fraktalnog crtanja, Grafologija, Transakcijska Analiza). Članica je Predsjedništva Hrvatske udruge za coaching i vlasnica centra za razvoj potencijala pojedinaca i organizacija, Revitalum. Dina je inače bivša polaznica našeg programa Voditelj/ica ljudskih resursa, a danas vam je predstavljamo kako bismo ispričali njezinu uspješnu profesionalnu priču, ali i predstavili njezinu novu ulogu organizatorice i predavačice na konferenciji Pozitivan dan koja se održava 14.11.2020. online.

Za početak, Dinu smo zamolili da nam pojasni kako se pronašla u ulozi organizatorice konferencije i kako je uopće započela cijela priča s Pozitivnim danom.

Prije nekoliko godina upoznala sam jednu prekrasnu i ambicioznu ženu koja je nakon kratkog vremena postala moja draga prijateljica i suradnica, a ubrzo i kolegica u organizaciji upravo ove konferencije. Riječ je o Danijeli Medaković, urednici portala Inkubator Sreće za koji pišem već više od godinu dana. Ona me pozvala da zbog trenutne situacije s pandemijom ponovo oživimo jedan njezin projekt – Konferenciju Pozitivan dan koju je prvi put održala prije pet godina na temu osobnog razvoja.

Ljudima trebaju ovakve priče koje šire pozitivnu energiju, mindset i daju alate kako kreirati pozitivniji pogled na svijet.

Iako je osnovna ideja bila da se konferencija održi uživo i da sudionici mogu iskoristiti Pozitivan dan za upoznavanje, ne samo alata za osobni razvoj nego i jedni druge, trenutne okolnosti nam ne dozvoljavaju prvotni plan provesti u djelo. Dobra je i pozitivna priča u svemu tome da „novo normalno“ nosi i nove načine povezivanja. Konferencija Pozitivan dan tako će biti održana online što omogućuje povezivanje na novoj razini bez da se izgubi kvaliteta.

Konferencija Pozitivan dan usmjerena je na dijeljenje konkretnih znanja i alata koje će svaka od predavačica prenijeti kroz radionice. No sudionici će dobiti priliku praktično iskusiti što i kako djelovati, kako bi unaprijedili svoj osobni i profesionalni razvoj.

Ideja je da se maknemo od klasičnog govorničkog tipa konferencije i uključimo publiku i omogućimo na jednom mjestu upoznavanje raznih alata za osobni razvoj. Ako svatko za sebe nađe samo jedan i primjeni ga, puno je napravljeno.

Predavačice su sve redom stručnjakinje na svojim područjima s dugogodišnjim iskustvom. Ujedno su i kolumnistice na portalu Inkubator sreće koji organizira Pozitivan dan, jer želimo promovirati naše autore i na ovakav način dati i njima podršku u ovim vremenima kada ljudima sve više treba mekih vještina i načina kako da sami sebi pomognu.

Teme na konferenciji bit će raznolike, a cijeli program je osmišljen tako da svatko usmjeren na osobni i profesionalni razvoj može naći nešto za sebe.

Teme koje ćemo pokriti kreću od samopouzdanja kao temelja svakog djelovanja koje će nam predstaviti Aleksandra Ivanac,konkretne alate kako upravljati emocijama i doći do tako željene sreće dati će nam Nataša Vrsaljko Alić. Kroz Panel diskusiju osvrnut ćemo se na temu „Je li sreća preduvjet za zdravlje ili obratno“. Pozitivnu Inteligenciju i kako ju aktivirati u svakodnevnom životu predstavit ću ja, Anđela Jelić osvijestit će nam razlike između emocionalne gladi i sreće, a Kristina Ercegović približiti temu Sreća i novac.

S obzirom na prepoznate potrebe za pozitivom, konferencija je pobudila velik interes, kako među sudionicima, tako i među sponzorima, pojašnjava Dina i već najavljuje kako će se konferencija dalje održavati dva puta godišnje.

Iznimno nam je drago da je konferencija prepoznata od strane medija kao i od strane sponzora što samo dokazuje da ovakve manifestacije mogu spojiti ljude i pružiti bliskost i podršku koja nam je u ovom periodu prijeko potrebna.Sponzori koji su nas podržali su Institut za menadžement, Školska knjiga, Oriflame, Beletra, Neverbalna komunikacija, Revitalum, LineaSnella, MonaxEstetic, centar Sretan dan, Poliklinika Bagatin. Medijski nas prate: Žene i novac, Femisfera, Čitaj knjigu, Brendfulness, Samo Pozitivno.

Dinu smo također zamolili da nam objasni zašto je odlučila upisati program Voditelja/ice ljudskih potencijala unatoč već zavidnom radnom iskustvu i zašto se odlučila baš za program u našem Institutu za menadžment.

Istina je da već nekoliko godina radim poslove iz domene ljudskih potencijala i svakodnevno sam suočena sa aktivnostima koje uz leadership uključuju i korištenje znanja iz upravljanja ljudskim resursima. Iako sam dosad puno naučila kroz praksu, moj osnovni cilj bio je dobiti i teorijsku podlogu za svoj rad.

Kada sam tražila HR program koji bi zadovoljio moje potrebe i pružio mi dodanu vrijednost na ulaganje, naišla sam na raznovrsnu ponudu. Ono što me povuklo u smjeru Instituta za menadžment je kurikulum programa Voditelj/ica ljudskih potencijala koji je odgovarao potrebama za znanjem koje sam imala, ali još i više, predavači iz prakse. Iako su znanja iznimno bitna, praksa je nešto što ta znanja može oblikovati. S obzirom da sam nešto iskustva imala i sama, bilo mi je time zanimljivije učiti od ljudi koji su isprobali različite HR modele i u većim organizacijama i mogu sa sigurnošću dati povratnu informaciju o njihovoj učinkovitosti.

Kako program traje godinu dana znala sam da ću to vrijeme dobro iskoristiti i dobiti konkretna znanja i „upute za upotrebu“ nakon završetka edukacije. Dodatni je plus što je program verificiran pa sam ujedno dobila i novo zvanje. Još jedan dodatni plus je svakako i upoznavanje stručnjaka iz HR područja koji su predavali ili bili gosti predavači, ali i spajanje sa kolegicama koje su zajedno sa mnom bile željne HR znanja i prakse. Kontakti koje sam ostvarila u tih godinu dana na IZM pravo su bogatstvo u nastavku razvijanja moje HR prakse, ali i u privatnim odnosima.

Dina je program Voditelja/ice ljudskih potencijala upisala iz potrebe za profesionalnim i osobnim razvojem. Baš zbog njezina iskustva na programu, Dinu smo zamolili i za kratku poruku budućim voditeljima ljudskih potencijala.

Moja poruka budućim kolegama bi svakako bila da ulaganje u sebe i svoje kompetencije ne gledaju kao ulaganje u posao nego ulaganje u vlastitu budućnost. Ako imaju interes za rad u ljudskim potencijalima ovo je edukacija koja ih može pripremiti na različite situacije koje se događaju u radu s ljudima u različitim organizacijama.

Program Voditelj ljudskih potencijala u Institutu za menadžment koncipiran je tako da se uz teorijsko znanje može dobiti i uvid u praktična iskustva preko predavača koji su spremni podijeliti svoje primjere, kako dobre tako i manje dobre prakse. Ujedno je atmosfera na predavanjima opuštena i prijateljska što dodatno potiče na učenje i istraživanje.

Zaposlenici IZM-a su pristupačni, dragi i susretljivi, informacije dijele na vrijeme i u potpunosti, ali prije svega su otvoreni i spremni pomoći u svakoj situaciji.