fbpx

Što radi projektni menadžer?

Što radi projektni menadžer?

Čime se bavi menadžer projekata i zašto je to jedan od najplaćenijih poslova?

Da bi se određeni projekt realizirao na efikasan i racionalan način potrebno je koristiti metode organizacije, planiranja i kontrole. Ako se držite ovog koncepta svakako ćete ispuniti postavljene ciljeve a projekt će biti završen u planiranom vremenu i predviđenim troškovima.

Kao projektni menadžer odgovarate za raspoređivanje resursa, određujete vremenske rokove, upravljate budžetom, komunikacijom u timu i naravno, analizirate rizike.
Svaki projekt treba imati jasno definiranu točku početka i završetka bez obzira radi li se o dizajnu softvera ili gradnji zgrade. Svaki projektni menadžer ima zadatak provesti projekt do kraja imajući na umu različita ograničenja, bilo da je riječ o budžetu, raspoloživim resursima (oprema, ljudi) ili ima ograničen broj radnih sati.

Vaš konačan cilj je uspjeh projekta!

Što projektni menadžer mora znati?

  • pokrenuti, planirati, provesti, nadzirati i zatvoriti projekt
  • razviti projektni plan i sastaviti projektnu povelju primjenjujući tehnike projektnog upravljanja
  • sudjelovati u izradi projektne dokumentacije
  • upravljati integracijom, opsegom, rasporedom, troškovima, kvalitetom, resursima, komunikacijom, rizicima, nabavom i dionicima
  • agilno upravljati projektom

Gdje možemo primijeniti znanja iz projektnog menadžmenta?

Znanja vezana uz vođenje projekata pružaju nebrojene mogućnosti. Bez obzira da li je riječ o kratkim projektima koji uključuju mali broj članova ili projektima koji su zahtjevni – svi zahtijevaju rad stručnjaka!

Zanima Vas vođenje projekata? Pogledajte program usavršavanja : Projektni menadžer

Što kažu polaznici o programu?

Kako smo se družili s prošlom generacijom?

Donesite odluku: Upisni rok je otvoren!