fbpx

Lucija Makarin: “Kroz sudjelovanje u programu ostvarila sam i osobni i poslovni napredak i rast!”

Lucija Makarin: “Kroz sudjelovanje u programu ostvarila sam i osobni i poslovni napredak i rast!”

Profesorica njemačkoga i engleskog jezika i književnosti Lucija Makarin odlučila se za još jedan korak u obrazovanju pa je na temelju online pretrage programa za voditelja projekta shvatila da ono što Institut za menadžment nudi najviše odgovara njezinim potrebama. Iako nije iz Zagreba, bila je spremna putovati svaki tjedan na predavanja. Svoje zadovoljstvo ne skriva, a koliko se dobro snašla, dokazuje i priznanje za najbolju polaznicu grupe na programu Projektni menadžer (jesen, 2020.). Osim atmosfere, praktičnog rada i predavača, u nastavku saznajte zbog čega se u potpunosti isplatio njezin odabir!

Zašto je Vaš izbor bio Institut za menadžment?

Odgovor na ovo pitanje je poprilično jednostavan. Nakon odluke o usavršavanju krenula sam u online potragu za odgovarajućim programom i ustanovom. Od svih ponuđenih opcija Institut za menadžment je, barem meni osobno, u samom startu odskakao od drugih jer je pružao širi spektar informacija, kao i opširniji sadržaj programa. Bez obzira na činjenicu što nisam iz Zagreba i da su predavanja trebala biti održavana u Zagrebu, bila sam spremna putovati svaki tjedan jer je program nudio priliku za poslovno, ali i osobno usavršavanje koju nisam imala namjeru propustiti.

Koliko ste zadovoljni pohađanim programom, kakvo je Vaše iskustvo?

Program je ispunio sva moja očekivanja i više. Unatoč tomu što smo se morali prilagoditi situaciji vezano za COVID-19, predavači su dali sve od sebe da polaznicima prenesu sva znanja, kako teoretska tako i praktična iz vlastitog iskustva i u tome su uspjeli. Kombinirali su teoriju i praktične zadatke već od prvog predavanja pa do samog kraja i na taj način održali su predavanja zanimljivima i dinamičnima.

Ključ uspjeha pohađanja programa je bio timski rad.

I tu moram pohvaliti predavače koji su već na prvom predavanju, na temelju upitnika koji smo ispunili, imali predodžbu koji polaznici će biti u kojem timu i, iako je nama možda u startu bilo čudno surađivati s ljudima koje nismo osobno upoznali, s vremenom smo uvidjeli da je svaki član tima dodijeljen timu s razlogom. Zajedno smo činili cjelinu pa smo se bez problema nosili sa svim zadacima. Naravno, u svakom trenutku smo imali podršku predavača i članova drugih timova.

Sveukupno gledajući, program sa svim svojim aspektima je izvrsno zamišljen i sastavljen, a predavači su zajedno sa zaposlenicima Instituta za menadžment uspjeli oživiti i ostvariti sve ono što je program “na papiru” nudio.

Koliko Vam znanja koja ste stekli na programu koriste u svakodnevnom radu?

Znanja stečena tijekom programa koristim svakodnevno na poslu. Najkorisniji dio su primjeri iz stvarnog života i stvarnih projekata koje mogu primijeniti na svoj posao. Još uvijek koristim i neke predloške dokumenata koje smo dobili za izvršavanje zadataka, dok sam neke preuzela i prilagodila svojoj vrsti posla.

Tek nakon završenog programa uvidjela sam koliko stvari mogu raditi na jednostavniji i pregledniji način od dosadašnjeg. 

Kakav su dojam predavači i zaposlenici Instituta ostavili na Vas?

Način na koji predavači i zaposlenici Instituta za menadžment međusobno komuniciraju i  pričaju jedni o drugima odaje dojam da se radi o jednoj pravoj maloj obitelji koja i nije baš tako mala kad uzmemo u obzir da su i nas polaznike tako gledali. Uvijek imaju razumijevanja i spremni su pomoći. Kad god bi netko od polaznika iz bilo kojeg razloga bio odsutan na predavanju, uvijek se organizirao dodatan termin za ponavljanje u kojem bi svi mogli sudjelovati. U današnje užurbano vrijeme jako puno znači kad je netko spreman žrtvovati svoje vrijeme da bi nama polaznicima izašao u susret, a još više kad su na to spremni svi sudionici programa. Kao dio grupe od 12 polaznika od kojih je svatko drugačiji, uvijek sam se osjećala uvaženo i ravnopravno. Dakle, da zaključim, ja sam iznimno zadovoljna i predavačima i zaposlenicima Instituta za menadžment.

Po čemu ćete pamtiti dane provedene na Institutu?

Vrijeme provedeno u sklopu programa pamtit ću po kvalitetnim raspravama, dijeljenju korisnih iskustava i stjecanju teorijskih iskustava koje ću primjenjivati u budućem radu. Ne smijem zaboraviti i pregršt zabavnih trenutaka i osjećaj pripadnosti grupi raznolikih pojedinaca sa zajedničkim interesom i ciljem.

Kroz sudjelovanje u programu ostvarila sam i osoban i poslovan napredak i rast.