fbpx

Upoznajte Karla Merkaša, najboljeg polaznika programa Voditelj prodaje u generaciji 2020./2021.!

Upoznajte Karla Merkaša, najboljeg polaznika programa Voditelj prodaje u generaciji 2020./2021.!

Na programu Voditelj prodaje u generaciji 2020./2021. najboljim polaznikom proglašen je Karlo Merkaš! Budući da je već radio u prodaji, a htio je unaprijediti prodajni proces, preko radijske reklame čuo je za program na Institutu za menadžment i upisao ga. Ključni je pojam za njega poduzimanje akcije, a što to za njega znači pročitajte u intervjuu.

Zašto je Vaš izbor bio Institut za menadžment?

Za Institut sam čuo preko radijske reklame. U tom trenu sam razmišljao kako unaprijediti prodajni proces kod nas u poduzeću. Jedan od načina je bio i taj da poboljšam samog sebe. S obzirom na to da radim u prodaji, odnosno kao voditelj prodaje, htio sam si dodatno “posložiti kockice u glavi”, proširiti i potvrditi znanje.

Koliko ste zadovoljni pohađanim programom usavršavanja “Voditelj prodaje”, kakvo je Vaše iskustvo i kakav su dojam predavači i zaposlenici Instituta ostavili na Vas?

Program je izvrsno složen, na način da smo redom učili svaku fazu prodaje, kako se odvijaju i u stvarnom životu. Prije toga sve vezano uz vođenje, menadžment i trgovačko pravo, a kasnije i marketing. Prodajni Soft skills i hard skills sam učio od predavača koji su pravi profesionalci. Nakon predavanja sam razmišljao o njima i ponekad sam sam sebi znao reći: “Ovaj predavač je baš frajer. Brutalno dobro predavanje!”.

Što je, prema Vašem iskustvu i stečenim znanjima, neophodno za jednog prodavača?

Odgoj, društvo, mediji i društvene mreže danas na nas utječu na način da nam svako malo otkrhnu djelić samopouzdanja što nas koči u prodaji i općenito u napretku. Pravi prodavač i u najtežem trenutku poduzme nešto. Ne oslanja se na motivaciju, nego na radnu naviku. S tim je uvijek borba. Sve naučeno treba primjenjivati, bez distrakcija.

Koja je za Vas najvažnija stvar koju ste naučili na programu Instituta za menadžment?

Ključni pojam nakon završetka programa je poduzimanje akcije. Sve ostalo imaš.  Završeno doškolovanje za voditelja prodaje mi trenutno čvrsto “čuva leđa” tako da u svakom trenu znam da sam na pravom putu. Tako sam ja sve to doživio.

Što je ono najvrijednije što polaznik može dobiti u Institutu za menadžment?

Nakon završetka svih predavanja imaš moć da poduzeću u kojem radiš, svojim kolegama pa i samom sebi daš na vrijednosti. Možeš sve oko sebe pretvoriti u nešto puno, puno bolje.

I zato budite aktivni – upišite već danas neki od naših programa!