fbpx

Nada Kožul: Iako sam imala dugogodišnje radno iskustvo, pohađanjem Projektne akademije otkrila sam da imam još puno toga za naučiti u teorijskom dijelu i o primjeni alata u svakodnevnom radu

Nada Kožul: Iako sam imala dugogodišnje radno iskustvo, pohađanjem Projektne akademije otkrila sam da imam još puno toga za naučiti u teorijskom dijelu i o primjeni alata u svakodnevnom radu

Nada Kožul specifična je polaznica programa Instituta za menadžment. Čak dva programa pohađala je u izazovnom razdoblju, kada je epidemija bolesti COVID-19 bila tek „na početku“ pa su se razni sektori morali prilagoditi novonastaloj situaciji. “Velik dio nastave odvio se u online okruženju, no kvaliteta je bila na visokoj razini”, govori nam Nada.

Osim što je završila program Voditelj za izradu i provedbu EU projekata, Nada je svoje dugogodišnje znanje upotpunila pohađanjem Projektne akademije. Kakvi su njezini dojmovi, što joj se posebno svidjelo i koliko joj sudjelovanje na programu koristi u radu, pročitajte u nastavku.

Na tržištu postoji više programa usavršavanja, kako to da ste odabrali edukaciju na Institutu za menadžment?

Moja kolegica završila je obuku za Voditeljicu ureda na Institutu. Naglasila je visoku profesionalnost kako predavača tako i ostalog podržavajućeg osoblja. Također, stekla je znanje koje joj pomaže u djelotvornom obavljanju obveza na radnom mjestu pa sam i ja odlučila pohađati program nakon što sam detaljnije pregledala što Institut sve nudi.

Koliko ste zadovoljni pohađanim programima, kakvo je Vaše iskustvo?

Prvo moram naglasiti da je moje iskustvo bilo prilično specifično jer sam na program Voditeljice za izradu i provedbu EU projekata došla s više od deset godina iskustva u tom području i sa značajnim praktičnim znanjem. Usprkos tomu, a naročito na Projektnoj akademiji, otkrila sam da još imam puno toga za naučiti i u teoretskom dijelu i u dijelu alata koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Ponekad je i moja uloga iskusne voditeljice projekata bila katalizator da u grupi lakše definiramo i uspješno izvršavamo zadatke i zadaće koje smo dobivali.

Mogućnost razmjene znanja i iskustva s kolegicama iz različitih organizacija i tvrtki bila je odlična prilika da se dodatno prošire profesionalne veze i znanja.

Koliko Vam znanja koja ste stekli na programima koriste u svakodnevnom radu?

Iako mi je puno toga što se obrađivalo na predavanjima bilo poznato, ono što mi je u svakom slučaju nedostajalo bio je čvrsti teorijski okvir koji značajno olakšava pripremu i provedbu projekata. Upravo to sam dobila pohađajući kolegij za Voditeljicu izrade i provedbe EU projekata. Nadalje, na Projektnoj akademiji dobila sam priliku upoznati se sa složenijim alatima koji se mogu koristiti kod vođenja projekata (npr. kritični put, scrum vođenje itd.), a koje sam nastavila koristiti u svom svakodnevnom radu, osobito u slučajevima kada paralelno moram voditi više projekata i brinuti se o pravilnoj raspodjeli i uporabi resursa.

Kakav su dojam predavači i zaposlenici Instituta ostavili na Vas?

O predavačima i zaposlenicima Instituta mogu reći samo sve najbolje, od jasnoće predavanja, puno praktičnog rada, otvorenosti za pitanja i diskusiju do pravovremenih informacijama o načinu održavanja nastave. Sve je bilo uređeno na način da se nama polaznicima maksimalno olakša pohađanje predavanja, ali da se istovremeno ne izgubi fokus na stjecanje znanja i praktičnih vještina.

Po čemu ćete pamtiti dane provedene na Institutu?

Pa s obzirom na to da je moje pohađanje Instituta počelo prije dvije godine, onda se ono u velikoj mjeri odvijalo u okruženju epidemije COVID-19 tako da je naravno to nešto što pamtim na prvu ruku – kako smo bili prisiljeni prijeći na online edukaciju, a da pri tome kvaliteta predavanja nije opala te da se osoblje Instituta jako brzo pobrinulo da možemo nastaviti pohađati edukaciju.

Grupa ljudi koju sam upoznala na edukaciji i dalje je grupa na koju se mogu osloniti ako trebam pomoć ili kontakt što mislim da je od izuzetne važnosti!