fbpx

Kako dizajnirati i prilagoditi svoju WordPress stranicu kao profesionalac?

Kako dizajnirati i prilagoditi svoju WordPress stranicu kao profesionalac?

WordPress je besplatna platforma na kojem možete predstaviti svoj proizvod ili uslugu. Riječ je o popularnom sustavu za upravljanjem sadržajem ili CMS-u  (Content Management Systemu) koji koriste  više od 35 milijuna web stranica diljem svijeta (40 % web stranica) .

Koristi se kako za web stranice poslovanja ili online trgovina, tako i za portale, edukacije i tečajeve. Meta Newsroom, Time Magazine, CNN Press Room, Sony Music, Ted Blog, Vogue, The New York Times Company samo su neke od kompanija koje koriste WordPress. No, kao besplatan alat koji je jednostavan za korištenje, primijenjiv je i za blogere, pisce, edukatore ili pak početnike koji su tek odlučili djelovati online.

Postanite stručnjak za razvoj i dizajn web sučelja u WordPressu

Stoga, neovisno jeste li potpuno novi u svijetu razvoja i dizajna web sučelja ili želite svoje znanje nadograditi, ovaj tečaj je idealan za vas, a moći ćete ga primjenjivati za poslovne ili privatne svrhe, te za rad u malim ili srednjim poduzećima, udrugama ili raznim organizacijama.

Nakon završene edukacije gdje ćete naučiti kako prilagoditi stranicu web sučelja i interakcije za odrabranu tehnologiju, dobit ćete svoju domenu na kojoj ćete stranicu moći urediti prema svojim potrebama i preferencijama.

Koje su prednosti WordPressa

Jedna od najvećih prednosti WordPressa je njegova jednostavnost korištenja. Njegova intuitivna nadzorna ploča i korisničko sučelje olakšavaju svakome dodavanje ili uređivanje sadržaja, objavljivanje novih postova i upravljanje cjelokupnim dizajnom  web stranice.

WordPress je prilagođen i običnim korisnicima, odnosno početnicima koji nemaju prethodnog iskustva u kodiranju.

Još jedna velika značajka WordPressa je njegova skalabilnost, sposobnost sustava da se lako prilagodi povećanom radnom opterećenju. Bilo da tek počinjete s malim blogom ili imate veliku e-trgovinu, WordPress se može prilagoditi potrebama vašeg poslovanja. Bez većih problema možete dodavati nove značajke i funkcionalnosti korištenjem dodataka i prilagođavanjem teme. Uz to pruža i razne dodatke i teme za proširenje i prilagodbu funkcionalnosti i izgleda web stranice.

Što se tiče SEO-a, WordPress je odličan izbor za optimizaciju web stranice za tražilice. S nizom dostupnih SEO dodataka možete jednostavno poboljšati vidljivost svoje web stranice i privući više organskog prometa. Osim toga, WordPress je prilagođen mobilnim uređajima, što je bitno za dobar SEO jer Google sada kažnjava web stranice koje nisu prilagođene mobilnim uređajima.

WordPress je jako isplativo rješenje za izradu web stranice, sama platforma je besplatna, a dostupne su mnoge besplatne teme i dodaci. Da, to znači da ste u mogućnosti izraditi web stranicu profesionalnog izgleda bez trošenja puno novca, a dostupne su mnoge cijenom pristupačne plaćene teme i dodaci koji vašoj web stranici mogu dodati dodatnu funkcionalnost.

Što dobivate edukacijom?

WordPress je, dakle, besplatan alat, no registracija domene kao i hosting se naplaćuju. Domena je lokacija stranice koja može imati različite ekstenzije (.hr, .com, .org i slično), dok je hosting usluga web stranice na serveru . Na edukaciji ćete imati osiguran hosting i domenu koju možete zadržati. Od prvog dana imat ćete prilike raditi na svojoj stranici, bilo da je radite za sebe ili za poslodavca, te ćete biti u mogućnosti prilagođavati je prema svojim potrebama i željama (od fontova, slika, animacija, boja  i  slično). Ukoliko ćete i nakon edukacije zadržati stranicu, vaša obaveza bit će samo nastavljati plaćati hosting.

Na edukaciji ćete među ostalim pisati kod pogodan za SEO, oblikovat ćete programske jezike HTML i CSS. I ono najvažnije, imat ćete osiguranu povratnu informaciju od predavača tijekom cijelog predavanja.

Potpuno besplatna edukacija uz vaučere za nezaposlene

Na edukaciju se mogu prijaviti sve zaposlene i nezaposlene osobe bez obzira imate li prethodno iskustvo u razvoju web sučelja. Nastava se odvija uživo u našim učionicama u poslijepodnevnim satima.

Za navedenu edukaciju nezaposlene osobe mogu zatražiti vaučer Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će u potpunosti financirati edukaciju.

Program počinje u travnju 2023. godine. Predavači su stručnjak u digitalnom marketingu  i voditelj digitalnog marketinga u tvrtki Philips u Zagrebu Saša Stanković  te stručnjak za razvoj i izradu web stranica i vlasnik obrta za informatiku i marketing  EFORTIS Tomislav Šuk.

Više detalja o samoj edukaciji možete pronaći na sljedećem linku, a za dodatna pitanja obratite nam se na  01/7899-700.