fbpx

U poduzetništvu sam od svoje 21. godine, ali i dalje ulažem u svoje znanje jer bez znanja nema napretka

U poduzetništvu sam od svoje 21. godine, ali i dalje ulažem u svoje znanje jer bez znanja nema napretka

Predstavljamo vam Jelenu Dvorski Klasić, polaznicu našeg programa Voditelj/ica poslovanja u malom poduzetništvu, koja sa suprugom Marijom danas vodi uspješan zdravstveni centar, čija je primarna djelatnost suvremena fizikalna terapija, ali s dodatnom djelatnosti dermokozmetičkog odjela.

Jelena, koja je vaša priča, kada ste krenuli u poduzetništvo?

U obiteljskom sam poslu od svoje 21. godine, kada sam sa sestrom Ivanom osnovala kozmetički obrt u rodnom gradu Vrbovcu. U beauty sektoru sam tako radila 14 godina, tijekom kojih sam stekla zavidno iskustvo u direktnom radu i komunikaciji s klijentima, strpljenju, poslovnoj organizaciji i disciplini. Zbog napretka u poslovanju i preseljenja u novi radni prostor, danas je poslovnica u Vrbovcu zatvorena.

Pretpostavljamo da vas je taj napredak u poslovanju doveo do pozicije voditeljice poslovanja rehabilitacijskog centra u Hrvatskoj koji koristi DAVID tehnologiju. Možete li nam ispričati kako ste se našli tamo?

Tako je, trenutno radim kao voditeljica poslovanja u Ustanovi za fizikalnu terapiju Neuro Ortho Physio, specijaliziranu za prevenciju i rehabilitaciju ozljeda kralježnice. Ustanovu je 2020. godine zapravo pokrenuo moj suprug mag.physio Mario Klasić, koji nosi odgovornost glavnog fizioterapeuta i voditelja rehabilitacijskog odjela. Moja voditeljska pozicija došla je spontano, a započela je s uređenjem i održavanjem radnog prostora (čistačica :)), organizacijom rasporeda, nabavom, „amaterskim“ marketingom i na kraju „poslasticom“ u vidu vođenja financija.

Po čemu je DAVID rehabilitacija drugačija od tradicionalne fizikalne terapije i rehabilitacije?

Osim strogo individualnog pristupa, DAVID sistem pruža sigurnu kompjutorski kontroliranu rehabilitaciju kralježnice po znanstveno dokazanim metodama. Nakon preciznog testiranja slabosti i neuravnoteženosti mišića na DAVID aparatima,  određujemo najprikladniji terapijski program jačanja mišića. Na taj način djelujemo direktno na problematiku, dobivamo brze i kvalitetne rezultate na zadovoljstvo pacijenata. Osim naglaska na aktivnu rehabilitaciju, jako puno vremena i truda ulažemo u edukaciju pacijenata o važnosti prevencije, jer tako ne rješavamo samo posljedicu i trenutno bolno stanje, već djelujemo na uzrok problema.

Zapravo, slobodno mogu reći da nam DAVID rehabilitacija osigurava konkurentnost pred tradicionalnom fizikalnom terapijom i rehabilitacijom.

Možete li pojasniti našim čitateljima, s kojim se sve izazovima najčešće susrećete u poslovanju?

U današnje vrijeme kada si ljudi sami postavljaju dijagnozeputem interneta, puni su predrasuda i nezadovoljni dosadašnjim iskustvimasa fizikalnim terapijama, ili kronična stanja liječe u fitness centrima… Najveći nam je izazov doprijeti do kvalitetnog tržišta i osigurati financijska sredstva za rad. Suradnja liječnika i kineziologa nam je ključna, a trenutna situacija uzrokovana Covidom-19 ovu početnu godinu pretvorila je u pravi poslovni izazov.

Na Institutu za menadžment završili ste program “Voditelj poslovanja u malom i srednjem poduzetništvu”. Koji je bio glavni razlog upisa na ovaj program?

Smatram da sam timski igrač i odgovoran radnik. Ali bez konkretnog voditeljskog iskustva,osjetila sam pritisak i nesigurnost. Iako sam po prirodi energična osoba i moj radni dan nerijetko počinje u 7:00 ujutro te završava najranije oko 19:00 sati, shvatila sam da moj trud i zalaganje nisu dovoljni da bih bila uspješna voditeljica poslovanja. Odgovornost nad novim timom i većim poslovanjem potaknulo me na dodatno usavršavanje.

Jesu li vam i kako stečena znanja na IZM-u pomogla u vašem svakodnevnom radu? Što se korisno dobili na programu ?

Sa ovim programom dobijete širu sliku poduzetništva, osim voditeljskog djela prolazi se marketing, knjigovodstvo, financije, pravni dio… Ne postajete ekspert u svakom navedenom području, ali definitivno dobijete na kvalitetnijoj komunikaciji s vlastitim knjigovodstvom, jako puno vremena ulaže se u marketing, tako da i taj dio cijenite puno više nego prije…Naučite da ne možete i ne morate sve sami, te da je u poslovanju ključno delegiranje, što je meni do nedavno bio popriličan izazov koji sam po završetku programa uspješno savladala.

Moram istaknuti da su predavači za svaku pohvalu! Svaku temu prikazuju kroz vlastito iskustvo, što je predavanja činilo još zanimljivijim. Ako smijem, izdvojila bih prof.

Gordanu Ćorić s kojom smo proveli najviše vremena. Ona je pristupačna i maksimalno posvećena baš svakom kandidatu.

Što je prevagnulo u odluci da upišite program baš na Institutu za menadžment, a ne nekom drugom učilištu?

Za IZM sam dobila preporuku od kolegice, koja mi je preporučila program voditelj ureda. Na web stranici Instituta istražila sam ponudu programa za usavršavanje i zaključila da voditelj u malom poduzetništvu zadovoljava sve moje kriterije. Naime, program je namijenjen svima koji rade na voditeljskim pozicijama,bilo da se radi o malim uslužnim djelatnostima ili velikim korporacijama. Zato Program posebno preporučam voditeljima koji primjećuju da imaju problem u komunikaciji ili odnosu sa djelatnicima, jer nije baš uvijek problem u njimaJ.